DiVa by Dessy

Блог за Грим, Красота, Мода, Стил и Лайфстайл.

неделя, 17 март 2013 г.

Неделен спа следобед

Подхранваща домашна маска

Бърза маска за точно 1 минута! Перфектна за една мързелива неделя, особено когато времето ни изненада така лошо и ни отне всички мечти за слънчеви разходки в неделния следобед.
Маската за днес е от любимите ми натурални съставки – зехтин и мед. Много е универсална и полезна както за кожата, така и за косата. “Разкрасителните”свойства и на двата продукта са много на брой. Зехтинът е познат като спътник на красивата кожа още от древността. Излишно е да изброявам всичките му полезни действия. Ще спомена, че овлажняващите и подхранващи свойства го правят много подходящ за успокояване и хидратиране на суха и чувствителна кожа. Медът от друга страна, има натурална антибактериална роля и добре действа в борбата с акнето, като в същото време е нежен към кожата.

маска за лице

Ето и какво ще ни трябва:

2 супени лъжици мед
1 супена лъжица зехтин

Смесете продуктите добре и ги затоплете за няколко секунди в микровълновата. Топлината от маската ще отвори порите, като по този начин тя ще проникне по-дълбоко в кожата, за едно истинско дълбоко подхранване. Маската не трябва да е гореща и задължително пробвайте температурата преди да я сложите на лицето. Изчакайте 5 минути, за да изстине и изплакнете с вода. След това ви остава само да се наслаждавате на хидратираната ви кожа!

Същите продукти правят и страхотна маска за коса!

домашна маска за коса

За косата бих препоръчала да се наблегне на зехтина, а именно:

1 супена лъжица мед
3 супени лъжици зехтин

Процедурата е почти същата – смесете продуктите добре, след което ги затоплете малко в микровълновата. Нанесете маската на косата, започвайки от краищата като вървите към корените. Нанесете маската на цялата коса и я увийте в топла кърпа (и нея може да затоплите малко в микровълновата). След 1 час измийте косата с шампоан и балсам. Резултатът? Мека, лъскава, жива и подхранена коса!

И като говорех толкова за зехтин, няма как да не споделя любимата ми храна, с която се изхранвам по цяло лято (това и сладоледа). А именно – препечени филийки със зехтин, домат и сол. Мммм. Това е лесна и супер вкусна рецепта (ако изобщо може да се каже “рецепта”), която също отнема 1 минута ;) .

филийка със зехтин и домат

Наслаждавайте се на неделния си ден!

Поздрави и целувки!

Четете повече на
Неделен спа следобед

2 коментара:

  1. Мммм, огладнях!!! :))) за маската не знам, ама сега отивам да си препека филийки с домат и зехтин :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Даа, и аз това направих след толкова писане за зехтина! Много ги обичам тези филийки! :)

    ОтговорИзтриване

Предоставено от Blogger.

Social Icons

Social Icons

Featured Posts

© DiVa by Dessy, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena