DiVa by Dessy

Блог за Грим, Красота, Мода, Стил и Лайфстайл.

неделя, 24 февруари 2013 г.

Естествена красота


За ежедневни модни идеи и бюти новини посетете официалния ми сайт:

http://desiveleva.com/

И харесайте и споделете Фейсбук страницата ми :

http://facebook.com/desiveleva.com/




Няма нищо по хубаво от естествената красота! И все пак, на нас винаги ще ни се иска нещо да е по-добро и по-съвършено! Като такъв любител на грима, няма как да не споделя, че напълно естествения вид не е по моя вкус. Всички вредни влияния на околната среда ясно се четат по лицата на всяка от нас. Тъмните кръгове под очите, леките червенини и неразположения на кожата, изсъхналите устни са чести спътници на естествената красота. Не отричам, че има хора, които и без капка грим изглеждат страхотно, за съжаление, аз не мога да се похваля с това. Но ще ви покажа, как с малко усилия можем да подчертаем нашата естествена красота!
1. Разбира се, важна е добрата основа.
- Започваме с грижата за кожата, но няма да се разпростирам в този пост за това. Важни неща, които искам да спомена и смятам, че са от съществено значение са: доброто почистване и доброто хидратиране. Задължително почиствайте грима си всяка вечер и ексфолирайте редовно. Аз обичам да ексфолирам кожата си поне 2-3 пъти седмично. За кремове няма да говоря, защото смятам, че е много индивидуално и всеки трябва да намери подходящия за него продукт.
- Част от добрата основа са и добре оформените вежди. Формата си я избирате според лицето и така както ви харесва. Можете да се доверите и на специалист. Ако са ви много светли и редки, използвайте молив или сенки, за да им придадете плътност. Можете и да ги боядисате, което също и ще ви спести времето от попълването им всяка сутрин. За боядисването се използват специални бои и задължително се прави при козметик.
image001349982428521nf9q8t (1)
2. Когато имаме подходящата основа е лесно да продължим с подчертаването на лицето. Лек фон дьо тен или малко коректор ще свърши чудесна работа за изравняването на тена. Аз предпочитам фон дьо тен на цялото лице, защото имам доста неравен тен. Фон дьо тените които харесвам са True Match – Loreal, Match Perfection – Rimmel и Ideal Flawless – Avon. И трите стоят много естествено, разбира се не трябва да се прекалява с количеството.
20130224_132450_Sophia
Няколко думи за тях. От най-много време ползвам този на Лореал. Има огромен избор от цветове ( в сравнение с повечето други марки) и можете да намерите идеално съвпадение. Има и цветове с по-жълт и с по-розов подтон, което си е голям плюс. Има средна покривност и се нанася много лесно по лицето. Издържа доста време. Този на Римел ползвам вече около месец. И от него успях да си намеря подходящ цвят – най-светлия с жълт подтон, без никакви розовеещи частици. Нещо интересно за този фон дьо тен е, че остава много лъскав. Дори и след като изсъхне. Това за мен е много естествено, но аз имам суха кожа. Ако имате мазна кожа, може би това не е подходящият вариант за вас. Не е толкова покривен, защото е много лек, но идеално изравнява тена и покрива малки несъвършенства. И отскоро ползвам този фон дьо тен на Ейвън. Слушах много добри отзиви и реших да го пробвам. Доста е добър, лесно се нанася и изглежда много естествено. Издържа също доста време, на моята кожа, той издържа най-дълго.
3. След като поставя основата, можете са сложите малко пудра ако имате нужда. Аз обикновено пропускам тази стъпка. Придавам малко дълбочина на лицето с малко светъл бронзант във вдлъбнатината на скулите, за лек контур. Или пък малко прасковен руж по скулите.
– На очите слагам матови сенки в телесен цвят и малко по-тъмни в сгъвката на окото. Естествено тази част може да се пропусне. Тънка очна линия на клепачите, съвсем леко по-дебела в края на окото, за да придаде плътност на миглите и разбира се спирала.
– Нещо, което винаги правя е да използвам молив за устни. Очертавайки устните с добре подострен молив в телесен (или една идея по-тъмен) цвят, прави страхотна разлика. След това нанасям телесно червило или само гланц. Когато ми се иска да изглеждам една идея по-направена, слагам и малко по-тъмно, може би прасковено червило. И ето го резултата!
Поздрави и целувки.
20130218_134554
20130218_134509
Четете повече на
Естествена красота

0 коментара:

Публикуване на коментар

Предоставено от Blogger.

Social Icons

Social Icons

Featured Posts

© DiVa by Dessy, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena